torsdag 14 december 2017

INFORMATION OM FLYTTEN TILL NYA SKOLAN, JULLOV OCH STARTEN PÅ NYA CENTRALSKOLAN

Till elever och föräldrar på Centralskolan
Terminen närmar sig sitt slut och jag har löpande skrivit på bloggen 
information om vad som händer på nya skolan, flytten och lite datum. 

Här kommer en mer detaljerad information som är VIKTIG och ska läsas av alla.

Före flytten 18-19 december
Alla kläder och alla personliga saker ska tas hem. Ta med en påse eller väska om det är mycket kläder som finns här. Det som finns kvar på hyllor, lådor eller på annat ställe på skolan kommer att slängas.
Alla elevernas läroböcker, Ipad och material mm. kommer att packas i kartonger och flyttas till rätt ställe på nya skolan.

20 december
Välkomna på avslutningen på Skolgården kl 17.30. Vi kommer att vara framför Gula huset. Sista dag för att hämta kvarglömda kläder är också onsdagen den 20/12 innan avslutningen Sen kommer de att skänkas bort/slängas. Inga klasser har återsamling i klassrummen efter avslutningen på skolgården.

21 december – 5 januari
Under jullovet kommer all fritidsverksamhet vara på Tingvallaskolan. Kom ihåg att i god tid berätta om ditt barn kommer att vara frånvarande (och har anmält att ni ska vara närvarande) Info om Jullovsfritids har lämnats ut till alla som har fritids.

8 januari 2018
Skola och Fritids är stängt. All personal förbereder inför att vi ska öppna nya Centralskolan

9 januari kl 09.00 börjar vi på nya skolan
Invigning för våra elever sker på Skolgården framför nya skolan. Ni kommer att se var vi ska vara då ni kommer. Den dagen kommer alla elever få en rundvandring och bli bekanta med sin nya skola. Vi kommer att sluta den dagen enligt schemat, men innehållet kommer att variera. Det är många nya rutiner som vi alla ska lära oss, och vi börjar direkt när vi kommer.

Nya Centralskolan är en SKOFRI skola, vilket innebär att ingen har utomhusskor på sig någonstans, varken i trappor, matsal eller i några rum inomhus på skolan. Det kommer att finnas tydliga skogränser. Vi rekommenderar innetofflor (ej gympaskor, då det lockar till att det blir spring) För tryggheten och studieron så är det utomhus som vi springer och leker högljutt.

För dig som har morgonfritids kommer vi att öppna kl 06.30. Ni ska söka upp entré K, vilken kommer att vara ingång för de som har morgonfritids. Personal kommer att ta emot er och visa er tillrätta.

Första dagen tar du med dig…
·         Extrakläder som är rena, om du har behov av det. Det kommer att finnas ett litet fack med lucka där varje elev kan ha sina extrakläder. Vill du ha med en liten tygpåse med extrakläder går det också bra. Det ska då stå namn på påsen.
·         Vi rekommenderar att eleverna har ryggsäck att förvara sina skolsaker i som ska mellan hemmet och skolan. Med ryggsäck kommer det att vara lättare att gå i trapporna och hålla reda på sina personliga ägodelar.
·         Vi rekommenderar också att eleverna har innetofflor (ej gympaskor). Skolan är skofri för alla som vistas där, men det kan ändå vara skönt att ha något på fötterna.

Fritids
Fritids för Förskoleklass och åk 1 är på plan 1 och Fritids för åk 2-6 är på plan 2. Det finns ett samlingsrum för Fritids på varje våning, men vi kan använda alla rum i verksamheten.
Klockan 16.30 kommer vi att slå ihop avdelningarna och hämtning på Fritids sker också vid entré K. Alla föräldrar som hämtar sina barn på fritids SKA gå in och möta sitt barn. Detta gör vi för att det ska vara säkert och tryggt.

Våra entréer och trapphus
På måndagar öppnas dörrarna 8.50 och på tisdag- fredag 8.00. Lektionerna och schemat är lika som det nu är med start 9.00 på måndagar och 8.10 tisdag-fredag. Klasserna har en specifik entré där de ska gå in. Alla elever har en bestämd plats för sina skor på nedre plan i groventrén, och en särskild plats för kläder och väskor i kapprum som finns på varje våningsplan.
Entré J             Åk 6 och grundsärskolan
Entré K            2A, 3A, 3B och 5A samt morgonfritids 6.30-7.45 och kvällsfritids 16.30-18.00 då vi har öppet en avdelning.
Entré L            Fskl B, 1A, 4B
Entré M          Fskl A, 1B, 4A

IST Skola
Vi har en ny lärplattform som heter IST Skola. Se separat information om HUR du gör för att få information om ditt barns lärande och utveckling. Omdömen skrivs för elever i åk 1-6 och för de elevledda samtalen från förskoleklass-åk 6.

Den 17 januari kl 14.00 är det Stor invigning av nya Centralskolan
Alla är hjärtligt välkomna. Vi kommer att ha ett ordnat program i matsalen med pampig invigning och talare som vill önska oss lycka till. Alla elever på skolan kommer att göra något (hemligt ännu så länge). Alla besökare, politiker, särskilt inbjudna och föräldrar kommer att få möjlighet till en guidad rundvandring, som elever kommer att hålla i. Programmet och inbjudan kommer i Sigtunabygden och på allas Bloggar såklart.
Försäljning av möbler och annat som varit på gamla Centralskolan
Vi kommer att lämna en del bord, stolar, skåp och andra möbler kvar på gamla skolan. Det gäller även många böcker och en del material/verktyg i slöjdsalar som vi inte kommer att ta med. Det finns också gamla planscher, tavlor mm från gamla skolan som har sparats genom åren, kanske finns något som kan locka ditt intresse och kan ha ett värde för dig. Så passa på att fynda!!!
Vi har fått lov att sälja det som vi kan. Pengarna vi får in kommer att gå till Elevrådet, som bestämmer vad vi ska göra för det.
Vilka datum vi kommer att göra det är inte helt klart ännu, men vi återkommer så fort vi vet det. Ni kommer att få mer info på bloggen.

Uppdatering och eventuella ändringar på http://nyacentralskolan.weebly.com på Rektors sida

Varmt välkomna!!!
Carola och all personal på Centralskolan 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar